22. kesäkuuta 2011

Tämän hetken koukuttavimmat ruoat

Juhannus lähestyy ja se tietää kaiken muun kivan lisäksi juhannusruokien ostamista. Jollain omituisella tavalla olen aina tykännyt käydä ruokakaupassa (paitsi kiireessä nälkäisenä) ja varsinkin kesäisten ruokien ostaminen juhannusta tai ihan mitä tahansa mökkiviikonloppua varten on mulle tosi mieleistä puuhaa. Tein yli-innokkaana juhannuksen ostoslistan valmiiksi jo maanantaina ja tänään suunnataan läheiseen Citymarketiin, toivottavasti välttäen pahimmat ruuhkat :)  

Ostoslistalla on perinteisiä, aina suosiossa olevia grillattavia ruokia kuten maissi, herkkusienet ja jotkut kasvispihvit, mutta tällä hetkellä olen kehittänyt pahan fiksaation muutamaan muuhunkin ruokalajiin. Ensimmäinen niistä on kylmäsavustettu lohi. Ihana opiskeluystäväni, taitava bloggaaja Nanna kirjoitteli vähän aikaa sitten blogissaan kylmäsavustettua- tai graavilohta sisältävistä eväsleivistään ja siitä lähtien en ole saanut ajatuksiani pois kyseisistä kaloista. Viimeisimmällä mökkireissulla pääsin itsekin maistamaan pitkästä aikaa kylmäsavustettua lohta ja se oli ihan älyttömän hyvää. Se yhdistettynä varhaisperunoihin ja sinihomejuustoon niin nam!  


 Tosi esteettinen annoskuva! Myös kuvassa näkyvä tavallinen, uunissa tehty lohi kuuluu lempiruokiini, mutta kylmäsavustettu on nyt ehdoton ykkönen.


Toinen tämän kesän suosikikseni noussut ruoka kuuluu eri kategoriaan kuin ensimmäinen, mutta on vähintäänkin yhtä herkullista: tuore ananas. Purkkiananaksien popsimisen jälkeen olen tajunnut alkaa ostaa kokonaisia ananaksia ja todennut, kuinka paljon raikkaampaa, terveellisempää ja paremman makuista se on. Ainoa miinus on se, että mulle tulee maha aika kipeäksi ananaksen syömisen jälkeen, mutta muistan sen yleensä vasta ostamisen jälkeen :)
Viimeinen pakkomielteeni kuuluu jälleen aivan eri luokkaan, kuin kaksi edellistä: Gainomax-palautusjuoma. Aivan yhtä prosessoimaton luonnontuote kuin nuo kaksi edellämainittuakin, eikös niin? ;) Erehdyin vähän aikaa sitten maistamaan kyseisiä juomia ja jäin heti koukkuun. Onhan kyseinen juoma siinä mielessä kätevä, energiaa tuova eväs, että se sisältää isot määrät sekä proteiineja että hiilareita, mutta juuri sokeripitoisuutensa vuoksi yritän olla ostamatta niitä kovin usein. Gainomaxeja on erimakuisia ja lempparini on vanilja - se on ihan kuin söisi sulanutta pehmistä!


 
Gainomaxit eivät kyllä pääse juhannuksen ostoskoriin, mutta kaksi edellämainittua sitäkin todennäköisemmin :) Mitkäs ovat teidän lempiruoat juhannusta ajatellen?

2 kommenttia:

  1. Aika samoilla linjoilla mennään, meillä on nykyään aina kalaa ja Gainoja jääkaapissa :) Pakko juoda treenin jälkeen jotain muuutakin kuin vettä.. :) Onhan noissa joo sokereita, mutta mikään ei oo koskaan 100% terveellistä :(

    VastaaPoista
  2. Näin on! Mielummin vetää Gainon ja saa proteiinia kuin että vetäis esimerkiksi suklaapatukan :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...