16. heinäkuuta 2011

Auton kun saisi

 Haluaisin ihan hirveästi hommata auton. Kyllä. Jonkun kivan, näppärän kokoisen menopelin. Syytän tämän yhtäkkisen autokuumeen alkamisesta sitä, kun saimme kesä-heinäkuun vaihteessa pitää lainassa pikkuveljeni autoa 1,5 viikon ajan. Ehdin jo niin kiintyä siihen kapistukseen! Yhtenä päivänä hurautettiin Espooseenkin hoitamaan asioita 15 minuutissa, kun julkisilla kulkuvälineillä samaan matkaan olisi mennyt tunti. Yhtäkkiä ymmärrän kaikkia yksityisautoilijoita niin paljon enemmän. Kyllähän Helsingissä pärjää ilman autoakin mainiosti, mutta täytyy se myöntää, että oma auto olis aika ihana.

Mulla on ollut ajokortti jo yli 5 vuotta, mutta vasta tänä vuonna voin oikeasti sanoa oppineeni kunnolla ajamaan. Tällä tarkoitan sitä, etten enää jännitä liikenteessä, uskallan ajaa tuntemattomissakin paikoissa, lukea luontevasti kylttejä ja liikennemerkkejä sekä puida nyrkkiä tyhmästi käyttäytyville kanssa-autoilijoille (vitsi vitsi! Enemmän varmasti mulle puidaan nyrkkiä :D ). Melkeinpä voin vihdoin todeta nauttivani ajamisesta! Käännekohtana tähän innostukseeni oli ehkäpä juuri matkamme sinne Etelä-Pohjanmaalle mökille, koska en ollut koskaan ennen ajanut yhtäjaksoisesti mitään 4-5 tunnin rupeamaa. Saati seikaillut Helsingin kehä 1:llä ruuhka-aikana. Tai ylipäätään ajanut paljoakaan muualla kuin iskän luona taajama-alueilla.

Ongelmana tässä autonhankinnassa on tietenkin se, että se maksaa. Mulla on paha tapa muuttaa kaikkia suuria summia päässäni lentolipuiksi, joten en voi olla ajattelematta, minne asti saisi lentolipun sillä rahasummalla, joka auton hankintaan ja ylläpitoon menisi. Hmm. Toisaalta nyt kun on päässyt maistamaan autoilun tuomaa vapauden tunnetta, ei sitä hevin unohda. Ristiriitaista!

2 kommenttia:

  1. Mä en voi kuin suositella autoa, on se niin kätevä ja kiva kun sellainen nyt on :) Mulla lyheni esim työmatka ajallisesti tunnilla ja se aikakin on hei rahaa. Ei tarvii aina miettiä että monelta lähtee bussi jne ja pääsee muutenkin liikkumaan vapaammin :) Eikä mulla dieselit maksa ihan hirveästi enempää kuin bussilippu, rippuu tietysti vähän paljon ajelee :)

    VastaaPoista
  2. Toi on kyllä ihan totta, että aika on rahaa! Mun koulu- ja työmatkat on sen verran lyhyitä, että niihin en autoa oikeastaan tarvitse, joten sellanen "arkikäyttö" jäis varmaan Joonakselle. Mut aina kun pitää lähtee jonnekin vähänkin kauemmaksi niin auto ois kyllä niin kätevä! Huoh.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...