11. heinäkuuta 2011

Salaatti x 3

 Joskus tulee väsättyä lämpimän ruoan sijaan ateriaksi pelkkä salaatti. Yleensä en tee tätä kauhean suunnitellusti, vaan lähinnä sellaisissa tilanteissa, kun ei jaksa lähteä kauppaan eikä odotella minkään perunoiden kiehumista. Jos jääkaapissa sattuu olemaan salaattiainekset sekä jotain tähteitä, saa niistä tehtyä itselleen näppärän ruoan muutamassa minuutissa. Kesälläkin säästyy uunin ja hellan lämmittämiseltä, koska meillä ne ainakin kuumentavat koko kämpän tosi tukalan kuumaksi (30 astetta keittiössämme on ihan yleistä nyt kesäkuumalla!).

Kesän aikana olen siis muutaman kerran pyöräyttänyt salaatin ja niistä on joka kerta tullut aika erilaisia.  Yhteistä näille kaikille oli pohjana toimiva jäävuorisalaatti, tomaatti ja kurkku.

Katkarapuja, raejuustoa, oliveeja ja kananmuna.


 Lohta, sinihomejuustoa ja kevätsipulia.


Tonnikalaa, katkarapuja, raejuustoa, punasipulia ja parsaa. Kaikkea mahdollista!


Vaikka salaatit on tosi hyviä ja parhaimmillaan aika täyttäviä, saattaa välillä niistä jäädä sellainen olo, että ei ole syönyt ihan tarpeeksi. Varsinkin päivinä jolloin on liikkunut paljon koen tarvitsevani jotenkin sen "oikean" lämpimän ruoan, ettei jää aliravittu olo. Mutta kuten sanottu, tietyissä tilantessa ja tiettyinä päivinä salaatti pääruokana on ihan hyvä valinta :)

1 kommentti:

  1. Nam mitä salaatteja :) Varsinkin kana ja lohi on niin hyvää salaateissa!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...