21. heinäkuuta 2011

Still running

 Kirjoittelin täällä aiemmin siitä, että olen aloittanut juoksemisen. Ilokseni voin kertoa, että lenkkeilyharrastus on jatkunut hyvällä tahdilla ja positiivisella fiiliksellä! Aiemmin mainitsemani ongelma kylkeen pistämisen kanssakin on onneksi hieman vähentynyt. Kyllä sitä edelleen esiintyy silloin tällöin, mutta joka kerta se myös loppuu aika nopeasti, joten en enää osaa "pelätä" sitä.

Pyrin käymään kaksi kertaa viikossa juoksemassa ja lenkkien pituudet ovat tähän mennessä olleet 35-45 minuuttia. En oikein osaa arvioida kuinka monta kilometriä siinä ajassa tulee kipitettyä, mutta ajallisesti tuon pituinen juoksulenkki on mulle tässä vaiheessa aika passeli :) Ja on se juokseminen kyllä hemmetin koukuttavaa! Nyt ymmärrän hieman paremmin esimerkiksi iskääni, joka juoksentelee yhden tai kaksi maratonia joka vuosi. Se on juurikin se lenkin jälkeinen fiilis, joka kruunaa sen hyvänolon tunteen ja auttaa jaksamaan.

 Tässä tyypillinen esimerkki juoksuasustani (älkää huomioika kaameita vaateröykkiöitä taustalla, hui!)


Juoksuhousuissani ei ole taskuja, joten olen keksinyt sitoa kotiavaimen lenkin ajaksi mp3-soittimen johtoon. Sitten soitin vain housunkaulukseen ja menoksi :)

 Yksi suuri motivaationtuoja juoksemiseen tapahtui viime viikolla: ostin nimittäin vihdoin uudet juoksulenkkarit ja on lievästi sanottuna erilaista juosta kunnon kengillä! Edelliset lenkkarini olivat ehtineet jo melko säälittävään kuntoon ja sisäpuolelta kantapään kohdalta puhkikuluneet, joten tarve uusille tossuille oli oikeasti olemassa. Tässä edelliset kenkäni...


... ja tässä uudet:
Jee! Uudet kengät on Adidaksen ja onnistuin löytämään ne aikamoisessa tarjouksessa (tarjoushaukka kun olen). Ehdin kiertää suht monta urheilukauppaa, kunnes eräässä Intersport Megastoressa onnisti: noiden kenkien alkuperäinen hinta oli 170 euroa mutta nyt ne olivat tarjouksessa 49,90! Okei, eihän noista "alkuperäisisistä" hinnoista voi koskaan olla varma, mutta kyllä se jotain osviittaa varmaan laadusta antaa. Ainakin kengät joustavat ihanasti jalassa ja tekevät siten askelluksesta helppoa. Muilla vaatteilla ei juostessa ole suorituksen kannalta väliä (paitsi onhan se suositeltavaa että on vaatteet päällä, hehheh), mutta kengät on syytä olla tarpeeksi laadukkaat. Tästä on hyvä jatkaa!

3 kommenttia:

  1. Aika kätevä niksi toi avaimen kuljetus lenkil. Aikasemmin olen avaimen virittäny kengän nauhoihin.. :)

    VastaaPoista
  2. Mäkin ensiksi harkitsin kengännauhoihin sitomista, mutta sitten aloin stressata kengännauhojen aukeamisesta. Mp3-soittimesta avaimet ei ainakaan voi irrota ilman että kuulokkeiden johtokin irtoaa, ja sen huomaisi samantien siitä että musa lakkaisi soimasta :)

    VastaaPoista
  3. Onpas tyylit popot ja hyvässä alessa olleet vielä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...