28. heinäkuuta 2011

Voihan suolakurkku

 Jos meillä olisi oma piha, tämä olisi juuri sitä aikaa kun voisi syödä satoa marjapensaista ja kaivaa kasvimaasta kaikkia ihania juttuja. Jos olisi edes oma parveke, niin sinnekin voisi laittaa jotain pientä kasvamaan, kuten amppelimansikoita, salaattia tai yrttejä. Niin, kämpässämme ei tosiaan ole parveketta - ja valitettavasti muutaman viikon päästä joudutaan luopumaan myös ainoasta yhteydestä ulkomaisemaan, koska kämppä ikkunoineen peittyy pressun alle julkisivurempan seurauksena. Nyt pitää siis intensiivisesti tuijotella ikkunoista ulos koko loppuvuoden edestä, koska elokuun puolivälistä eteenpäin ainoa näkymä tulee olemaan pressun sisällä vaeltavat virolaiset rakennustyömiehet :P

Onneksi tuttavapiiriin kuuluu kuitenkin onnekkaita pihallisia ihmisiä, joiden sadonkorjuusta (onpas vanhahtava sana) voi näin kesäisin päästä nauttimaan. Tästä hyvänä esimerkkinä on isäni, joka käväisi kylässä yksi päivä ja toi mukanaan omasta kasvimaasta tulleita uusia perunoita, itse kasvattamaansa salaattia ja muutaman litran metsästä poimimiaan mustikoita. En tiedä onko siinä jokin psykologinen vaikutus, mutta esimerkiksi se salaatti maistui jotenkin niin paljon paremmalle kuin kaupasta ostettu. Ja mustikat, niitä voisin syödä litrakaupalla!



Lähdetään joko tällä tai ensi viikolla iskän luo maalle käymään pitkästä aikaa, ja voi olla että rohmuan mukaani vielä edellämainittujen lisäksi viinimarjoja ja kurkkuja. Hmm, opin muuten vasta vähän aikaa sitten, että suolakurkut tehdään kurkuista. Mammani vain mainitsi puhelimessa että aikoo valmistaa suolakurkkuja, ja olin hetken ihan ymmälläni: "Valmistaa..? Siis mitä sä tarkoitat?". Olin ilmeisesti jotenkin olettanut suolakurkkujen olevan jokin oma lajikkeensa. Sama juttu kävi popcornien osalta joskus viime vuonna, kun sain kuulla että ne on tehty maissista. Olin kai ajatellut niiden vaan olevan, öö, popcorneja. Kyllähän nimi popcorn ehkä antaa jotain osviittaa, mutta silti...

Tässä sitä huomaa taas yliopiston opetusten teoreettisuuden, kun olen tällaisiltakin tiedoilta onnistunut välttymään ;) T: Tyttö, jolla on kolme vuotta elintarvikealan opintoja takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...