19. elokuuta 2011

Juosten olisit jo perillä

 Alkukesällä alkanut juoksuharrastukseni jatkuu edelleen aika hyvissä merkeissä. On ollut palkitsevaa huomata, että juoksukunto on kehittynyt ja jaksan kirmailla yhä pidempiä matkoja ja kovemmalla tahdilla.

Juoksen edelleen kaksi kertaa viikossa, mutta nykyään pyrin tekemään niin, että toinen näistä lenkeistä olisi pidempi. Vakiolenkkini pitkin merenrantaa ja joenvarsia kestää 40 minuuttia ja pidempi lenkki pitkin metsäteitä vie suunnilleen 55 minuuttia. Enpä olisi uskonut vielä ennen kesää, että jaksan juosta yhtäjaksoisesti lähes tunnin ajan! Tuon vajaan tunnin lenkin tein ensimmäistä kertaa vähän niin kuin vahingossa, sillä en ollut tajunnut reitin olevan niin pitkä. Ihmeellisesti sitä kuitenkin pystyy jatkamaan juoksua sillon kuin on pakko, joten päätin sitten ottaa tuonkin lenkin ohjelmistooni.


Tyypillinen lenkkiasu + taustalla tyypilliset vaateröykkiöt.


 Juoksemisen kannalta hirvittää hieman ajatus syksyn tulosta ja ilmojen kylmenemisestä. Alkuviikostakin kun oli vähän sateinen päivä, vaihdoin juoksulenkin mustikkapiirakan tekoon (jo toinen mustikkapiirakka puolentoista viikon sisään!) ja siirsin lenkin lämpimämpään päivään. Vaikea siis ennustaa, kuinka hyvin pystyn houkuttelemaan itseni lenkkipolulle, sitten kun lämpötilat oikeasti laskevat johonkin 10 asteeseen ja sadetta tulee vaakasuorassa. Kävely siinä säässä on ihan ok, mutta mulla on sellainen mielikuva, että kylmällä ilmalla juostessa viima aiheuttaa päänsärkyä. Mutta ehkä tämäkin mielikuva on tuhottavissa. Luulinhan mä ennen kesääkin, että kylkeen pistäminen estää mua ikuisesti juoksemasta, mutta nyt olenkin päässyt siitä vaivasta lähes kokonaan eroon.

Joskus mustikkapiirakka osoittautuu lenkkiä houkuttelevammaksi vaihtoehdoksi :)

Terveiset muuten kaikille, jotka on menossa juoksemaan Helsinki City Maratonia nyt lauantaina! (ööh, en tiedä lukeeko kukaan maratoonari tätä blogia, mutta kaiken varalta). Isäni on menossa jälleen kerran pyrähtämään sinne ja mä tietenkin henkisesti kannustan mukana, vaikka en töiden takia paikan päälle varmaan ehdikään.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...