3. elokuuta 2011

Zoo!

Eilen saatiin vihdoin toteutettua eräs kesäinen visiitti yhteen eläimelliseen paikkaan: käytiin nimittäin Korkeasaaressa. En ollut käynyt siellä ainakaan kahteen vuoteen, joten oli ihanaa käydä pitkästä aikaa pyörimässä ympäriinsä, kun kaikki ei ollut tuoreessa muistissa.

Oltiin muutenkin valittu juuri hyvä ajankohta: saavuttiin sinne vasta viiden jälkeen, joten paikalla ei ollut mitenkään kauheasti ihmisiä. Muutenkin eilinen +20 sää oli eläinten aktiivisuuden kannalta aika hyvä ja eläimet liikkuivatkin ympäriinsä tosi paljon tehden kaikenlaisia hauskoja tempauksia. Mainittakoon mm. kaksi lumileopardia, jotka tulivat yhtäkkiä aivan lasin viereen istumaan vierekkäin ja näyttämään hampaitaan, sekä kaksi riehuvaa karhua, jotka uivat uima-altaassa ja tappelivat siellä leikkimielisesti. Yleensä Korkeasaaressa käydessäni olen ollut siellä keskellä kuuminta hellepäivää, jolloin yleisin näky on ollut häkin kaukaisimmassa nurkassa nukkuvat eläimet. Myöhäinen ajankohta plus helteetön sää ovat siis hyvä yhdistelmä tuonne!
Toppi Vero Moda, housut Mango, huivi kirppis, kengät kirppis.


Harkitsin tuon keskellä olevan supersöpön pörröisen yksilön salakuljettamista kotiin.


Lumileopardit tulivat ihan lasin viereen poseeraamaan!


Ei-niin-aktiivinen pantteri/leopardi/mikä-olikaan. Eihän sitä aina jaksa riehua.


Nallet oli eläintarhan parasta antia! "Mennääks uimaan?"


"No, mä ainakin menen... ei oo pakko tulla"."Katsopas kuinka suuri ja pelottava minä olen! Lällällää!"


Ja sit tuli tappelu. Onneksi aika lempeä sellainen, vaikka vesi vähän roiskuikin :)

Suosittelen kyllä kaikille Korkeasaaressa vierailua, varsinkin jos edelliskerrasta on vierähtänyt useampi vuosi. Sieltä ei voi jäädä kuin hyvä mieli! Okei, ainoa osa Korkeasaarta missä olin vähän varautunut, oli matelijatalo. Mulla on jotenkin vaikeuksia edes katsoa niitä käärmeitä, vaikka välissä olisi miten jykevä lasi tahansa. Pelkään, että mulle käy kuin Harry Potterille, eli tipahdan lasin läpi terraarion sisäpuolelle ja tajuan ymmärtäväni kärmeskieltä. Toisaalta, sehän tarkoittaisi sitä, että olen velho ja pääsisin Tylypahkaan - hmm. Houkutteleva vaihtoehto, kieltämättä!

Loppuun vielä kuva yhdestä koko eläintarhan lempieläimestäni, nimittäin laiskiaisesta. Hän kuulemma laskeutuu alas puusta kerran viikossa syömään, mutta muu aika kuluu nukkuessa ja rentoutuessa. Voiko olla mitään suloisempaa, kun silmät kiinni rauhallisesti uinuva karvakasa? Olisin halunnut harjata sen turkkia, ottaa sen syliin ja laittaa varovasti laukun pohjalle, sen aiemmin kidnappaamani pörröisen kanin lisäksi. Niin söpöjä olentoja!


1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...