27. syyskuuta 2011

Tuskaista iloa

Niin kuin olen täällä blogissa aina tasaisin väliajoin raportoinut, löysin muutama kuukausi sitten kipinän juoksuharrastukseen ja se olikin pääasiallinen kuntoilumuotoni koko kesän ajan. Tämä johti kuitenkin siihen, että lihaskunnon ylläpito, kuten kuntosalilla käynti tai painojen nostelu, jäi todella vähälle. Ryhmäliikunatunneille en mennyt kesällä kertaakaan, koska niitä oli Yliopistoliikunnalla todella harvakseltaan ja muutenkin ulkona juoksentelu vei aina voiton kaikenlaisesta voimailusta.

Eilen kuitenkin suuntasin pelonsekaisin tuntein ensimmäistä kertaa tänä syksynä bodypumppiin. Olisiko mulla enää yhtään lihaksenrippeitäkään jäljellä käsissäni? Entä jos nyrjäytän itseni välittömästi tankoon tarttuessani? Yritin aktiivisesti kuitenkin muistuttaa itseäni siitä, että painoja pitää laittaa tankoon juuri sen verran kuin itse haluaa, eli mitään suoristuspaineita ei ole. Ja kannatti mennä! Olihan tunti tietenkin hyvin raskas mutta ah sitä fiilistä! Astuessa ulos pukukopista suihkunraikkaana ja kaikkensa antaneena tunsi todella onnistuneensa ja energiatasot olivat huipussaan.


Sisäliikuntakengät ja Nemo-pyyhe pääsivät käyttöön pitkästä aikaa.

Ahkerasta venyttelystä huolimatta olen tänään ollut arvatenkin aivan jumissa. Kävelyni muistuttaa hieman vanhuksen ja rampautuneen välimuotoa: kuljen kumarassa ja istuutuessa joudun tukemaan käsillä tuolista tuskaisen ilmeen valaistessa naamataulua. Laukkukin heilahtaa olkapäälle hyvin vaivaisesti ja bussissa jouduin oikeasti miettimään, pääsenkö ylös penkistä ajoissa. 

Tärkeintä kuitenkin on, että nyt on taas kynnys ylitetty syksyn ekan ryhmäliikuntatunnin suhteen. Jos jalat kantavat, huomenna voisi tehdä palauttavna,  tutun ja turvallisen juoksulenkin ja sitten loppuviikosta ehkä uskaltautua vielä uudestaan bodypumppiin :) Liikuntamuotojen laajentaminen on kyllä hyvää vastapainoa tälle koulukirjojen kanssa neljän seinän sisällä kykkimiselle!

2 kommenttia:

  1. Jei hyvä homma että uskaltauduit menemään sinne pumppiin! :) Munkin pitäis varmaan joskus uskaltaa kokeilla semmoista vaikka toi spinning on kyllä niin mun juttu! :)

    VastaaPoista
  2. Jep, kyllä kynnys kasvaa aina kun on ollut tollanen kevyt 4 kk tauko sieltä pumpista :P Spinning ois varmaan tosi kivaa, pitäis kokeilla joskus!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...