12. syyskuuta 2011

Seinät uusiksi

On joitain projekteja, joita ei vaan saa ikinä aloitettua. Erityisesti niitä ilmaantuu kodin sisustamiseen liittyen, koska siihen liittyvät päätökset vaativat aina sekä aikaa että rahaa.

Meidän kämpässä tällainen ikuisuusprojekti on ollut eteisen seinät. Kaksi vuotta sitten tänne muuttaessamme maalasimme kaikki muut seinät uuteen uskoon, mutta jostain syystä eteisen seinät jäivät sillä kertaa uudistamatta - ehtiihän ne myöhemminkin, tuli silloin ajateltua. Niin, myöhemmin voi tarkoittaa paria viikkoa tai kuukautta, tai kuten meillä kävi, paria vuotta!

Nyt kuitenkin mitta on täyttynyt ja päätimme ottaa härkää sarvista. Olisihan se nimittäin mukavaa olla täysin tyytyväinen asunnon sisäpuoleen, kun julkisivuremontin takia ei pysty katselemaan ikkunastakaan ulos.. Alkutilanne on siis se, että eteisen seinät ovat sellaiset sairaalamaisen valkoiset, eli hyvin kylmän ja kalpean väriset. Kaiken kruunaa suuri vaaleansininen neliö keskellä seinää, joka paljastui, kun poistimme siitä entisen asukkaan asentaman peilin. Asuntoomme tulo ei siis tähän mennessä ole ollut mikään maailman viehättävin kokemus, noin ensivaikutelman puolesta :)

Pieni näyte sieluttoman valkoisista seinistä ja sinisestä neliöstä (oikealla näkyy vain jotain varjoa, älkää antako sen hämätä...)

Väriksi olemme suunnitelleet jotain lämpimänsävyistä beigeä. Noudimme joitain värikortteja, jotta päätöksenteko oikeasta väristä helpottuisi. Edellisistä maalauskerroista tosin muistan, että värikortin väri oli seinällä todellisuudessa paljon vaaleampi, joten pitää muistaa se tällä kertaa.


(Hmm, tässä kuvassa nämä näyttävät lähinnä vaaleanpunaisen eri sävyiltä.)


Värivalinnan jälkeen pitäisi vaan ostaa maalit, poistaa taulut ja peittää huonekalut ja lattiat. Maalaaminen itsessään on kyllä kivaa, mutta näiden valmistelevien töiden suorittaminen on aina se tylsempi osuus. No, saa nähdä miten käy! Lopputuloksesta lisää sitten täällä bloginkin puolella :)

1 kommentti:

  1. Jei sisustusjuttuja, kivaa! Voisit joskus kuvailla tänne teidän kämppääkin ;) Mä en taas tykkää maalauksesta oikein, koska siinä on kauheat paineet saada siistiä jälkeä..

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...