7. syyskuuta 2011

Sieniä!

Tein alkuviikosta jotain, mitä en ollut tehnyt koskaan aiemmin: olin sienestämässä! Kaverini saivat houkuteltua mukaansa sienimetsään ja päätin tarttua tilaisuuteen, koska ovathan sienet herkullisen makuisia. Enpä olisi kuitenkaan uskonut, että omin käsin poiminta voisi olla niin palkitsevaa! Voi sitä riemua, kun on kävellyt jonkin aikaa kuivassa, aurinkoisessa metsässä katse maahan suunnattuna ja näkeekin kokonaisen apajan syötäväksi kelpaavia sieniä. Olo oli kuin muinaisella metsästäjä-keräilijällä konsanaan :)

Opin kavereideni opastuksella tunnistamaan kolme eri sienilajia, joita kaikkia löytyi runsaasti:


Suppilovahveroita. Näiden kasvukauden huippu on vasta edessäpäin.


Kantarelleja. Aivan täydellinen yksilö tuo mun kädessä oleva!Etualalla mustatorvisieni. Ne muistuttavat kuolleita lehtiä, joten bongaaminen voi olla haastavaa.
Parin tunnin poimimisen saldo.

Koska sieniä löytyi tosi paljon, laitoin osan ihan suosiolla pakkaseen. Mustatorvisienistä sen sijaan tehtiin heti sienikastike, jolloin koko poiminnan idea jotenkin konkretisoitui omalle lautaselle :) Nam! Saa nähdä, jos saisin kantarelleista väännettyä vaikka jonkun sienipiirakan jossain vaiheessa.

Sienestyspäivän jälkeisenä aamuna heräsin syksyn ensimmäiseen koulupäivään flunssan kourissa. Kun nousee kukonlaulun aikaan sängystä pää täynnä räkää ja rientää ruuhkabussiin, ei fiilis ollut ehkä mikään maailman parhain - ainakin täysin vastakohtainen mukavalle aurinkoiselle sienipäivälle. Huoh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...