15. lokakuuta 2011

Kaupunkilaismaalainen

Samalla kun pyörähdin eilen keskustassa hoitamassa asioita, päätin käväistä katsomassa, millaiseksi Kluuvin uusi kauppakeskus on muuttunut uudistuksen jälkeen. Ja huh huh, olihan se aika erilainen - eikä ehkä niin positiivisessa mielessä. Kokonaisuus oli jotenkin tosi kylmä ja liian moderni mun makuun. Huvittavaa kyllä, uutta kauppakeskusta on mainostettu sanalla "sielukas" ja mun mielestä se oli kyllä täysi vastakohta sille. Mutta toisaalta, merkkivaatekauppojen määrästä päätellen mä en ehkä olekaan kohderyhmää, joten ehkä mun ei tarvitsekaan tykätä. Sopiihan tuo paikka tietenkin sijaintiinsa sinne Aleksanterinkadun loppupäähän ja löytää varmaan oman asiakaskuntansa, joten ehkä mä vaan en käy siellä enää - as simple as that :)

Otin havainnekuvan kauppakeskuksen yläkerrasta.

Aloin tuon keskustassa asioinnin ja Kluuvi-shokin seurauksena miettimään suhdettani Helsingin keskustaan. Olen aina ollut sitä mieltä, että en voisi asua kantakaupungissa ja se fiilis on kyllä vuosien mittaan vahvistunut. Suurin syy siihen lienee se, että tarvitsen luontoa ympärilleni ja nimenomaan metsiä. Asfalttiviidakko elinympäristönä alkaisi ahdistamaan - en tiedä johtuuko se sitten ei-helsinkiläis-taustastani vai luonteestani. Varmaan molemmista. Lisäksi kotini, kouluni ja työpaikkani ovat kaikki muualla kuin keskustassa. Ehkä koko keskusta on jäänyt mulle näiden vuosien aikana vähän vieraaksi? Eikä se oikeastaan haittaa. Onhan Helsinki paljon muutakin kuin pelkkä ydinkeskusta.
Kuitenkin tykkään ehdottomasti siitä, että tarvittaessa pääsen kaupungin ytimeen suhteellisen nopeasti (puolessa tunnissa), koska siellä on kuitenkin paljon aktiviteetteja ja tapahtumia. Keskustassa asuvien kavereiden luona on myös hauskaa vierailla, koska siten pääsee näkemään sitäkin puolta kaupunkielämästä :)  Olen Helsingin keskustassa muutenkin aina ennen kaikkea vierailijan asemassa, vähän niin kuin turistina. Ratikankin käyttö tuntuu suht eksoottiselta: en ole vieläkään oppinut, pitääkö se huitoa pysähtymään, mitkä kaikki istuimet ovat vanhuksille tarkoitettu (kaikki?) ja minne mikäkin linja menee. Lisäksi ratikat ovat aina muutenkin jollain poikkeusreitillä, joten yritä siinä sitten löytää perille.

Siispä aina silloin kun hyppään keskustassa metroon, tulee sellainen olo, että on menossa pois hälinästä kohti kotia. Ei sillä että kotini tulisi aina olemaan Itä-Helsingissä, mutta varmasti jossain ei-keskustassa kuitenkin :)

2 kommenttia:

  1. Nätti! <3 En mäkään osais asua Helsingin keskustassa, se on etenkin syksysin ja talvisin mun mielestä tosi kolkko. Pelkkää mustaa asfalttia, nimenomaan just se ydinkeskusta. Sitten taas merenranta vois olla jees, mutta ne satamat on rumia, pelkkiä konttilaivoja :D mä haluun Tampereen keskustaan asumaan, se on niin ihana :)

    VastaaPoista
  2. Niin, oon juuri samaa mieltä.
    Oi vitsi, jos te muutatte sinne Tampereelle joskus niin on ainakin hyvä syy vierailla siellä päin <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...