3. lokakuuta 2011

Risteilyä odottaen!

En muista olenko maininnut täällä blogissa sitä, että ollaan lähdössä ensi viikonloppuna laivalle. Kyseessä on Silja Linen Tukholman-risteily eli juuri se paras mahdollinen :) Jee! Olen odottanut laivalle pääsyä innoissani jo ties kuinka kauan ja saimmekin koottua 10 hengen kaveriporukan tuota risteilyä varten. Tulee varmasti olemaan todella hauska reissu!

Eniten odotan laivareissulta seuraavia asioita:
  •  buffetissa syömistä (tästä olen nähnyt jo untakin...)
  • Tax-freen lakupiippuja ja isoja suklaalevyjä
  • keskikäytävällä kulkevien ihmisten kyttäämistä Promenade-hytin ikkunasta
  • hytissä nukkumista (tästä voi olla montaa mieltä, mutta itse nukun siellä ihanan sikeästi)
  • syksyistä Tukholmaa ja pieniä heräteostoksia sieltä
  • vanhassa kaupungissa olevaa kahvilaa, josta saa mailman parasta suklaakakkua
  • keskiyön show:ta


Kuva täältä.

Viimeisimmästä Tukhoman-risteilystä onkin kulunut jo yli puolitoista vuotta. Silloin olin juuri sopivasti edellispäivänä ollut rajussa vatsataudissa, joten ensimmäinen päivä laivalla menikin sitten toipilaana, karkilla lohduttautuen. Onneksi olo parani kuitenkin sen verran, että pääsin Tukholmaan pyörimään - ja kokemaan aivan älyttömän kovat pakkassäät! 

Helmikuussa 2010 oli Tukholmassa vähän liian kylmää (hei, minne olen hukannut tuon kuvassa näkyvän laukun?)


Länsinaapurissakin osataan ruokkia lintuja, heh.


Lakupiiput olivat kova juttu jo viime risteilyllä!


Sitä edeltävästä Tukholman-reissusta sen sijaan on vieläkin vaiherikkaammat muistot: matkaan sisältyi mm. Joonaksen todella voimakkaasti iskenyt kuume, Titanic-fiiliksen aiheuttanut pahin syysmyrsky ikinä, Tukholman metroverkossa pyörinyt tulipalo jonka vuoksi tuli hieman kiire satamaan vaihtoehtoisia reittejä pitkin, sekä kaverin keskellä yötä saama paha astmakohtaus, jonka johdosta siirryimme tavaroidemme kera johonkin allergiahyttiin keskellä yötä.

Traagisten vaiheiden sävyttämistä viimeisimmistä risteilyistä huolimatta on aina ollut kuitenkin kivaa, vaikka se hieman ihmeelliseltä ehkä kuulostaakin. Ainakaan rima ei ole asetettu kovin korkealle: jos matkaseurue pysyisi suurinpiirtein terveenä ja luonnonmullistukset vähäisinä, ollaan jo reilusti voiton puolella :) Tulisipa viikonloppu siis nopeasti!

1 kommentti:

  1. Ohoh teille on sattunut sitten vaikka mitä! Onneksi ootte selvinneet kaikesta!:) Vähän kiva juttu että pääset sen järkyttvän tentiin jälkeeen sitten heti rentoutumaan <3 Ihanan isolla porukalla meette :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...