13. lokakuuta 2011

Vinkkejä maitorahkoihin

Maitorahkat ovat mielestäni aika käteviä välipaloja. Yksi maitorahkapurkki täyttää tosi tehokkaasti ja onhan niissä paljon proteiiniakin. Kun ei tule mitään maitoa paljoa lipitettyä, niin maitorahkat tuovat kalsiumiakin. Hyviä puolia on siis paljon!

Mutta... Kuten varmaan monet maitorahkoja maistaneet tietävät, ne eivät ole kaikessa happamuudessaan mikään makuelämysten huipentuma. Onneksi esimerkiksi Valio on tuonut markkinoille miedomman makuisen maitorahkan, jota itse pääasiassa nykyään ostan. Keinoja maitorahkan maun parantamiseen on kuitenkin monia ja itse aina lisään niihin jotain lisuketta (hmm, kuulostan ihan kouluaineelta. Olenkohan lukenut lähiaikoina vähän liikaa tieteellisiä artikkeleita kandintyötäni varten?).

Yksi hyvä vaihtoehto on sekoittaa maitorahkan joukkoon vauvanruokaa, siis erilaisia hedelmäsoseita. Toimii aina!


Usein syön maitorahkan myös jonkun hedelmän kanssa. Satsumat, omenat, kiivit, nektariinit ja oikeastaan mitkä vaan hedelmät tuovat kivaa vaihtelua.


Jos tykkää nauttia maitorahkansa vähän nestemäisemmässä muodossa, niin yks tapa on tehdä siitä pirtelö. Tehosekoittimeen vaan purkki maitorahkaa + pari desiä maitoa (itse laitan soijamaitoa) + esim. pilkottu banaani. Joskus olen kai sokerinhimoissani laittanut mukaan vielä hunajaakin.


Jos ei kuitenkaan vaan mitenkään tykkää tavallisista maitorahkoista edes mihinkään sekoitettuna ja haluaisi kuitenkin keksiä jonkun proteiinipitoisen välipalan, niin suosittelen Skyr-rahkoja. Ne on ihan älyttömän hyviä! Hinta taitaa olla yli kaksinkertainen perusmaitorahkaan verrattuna, mutta tosiaan makuvaihtoehtojakin on vaikka kuinka paljon. Proteiiniakin on lähes yhtä paljon kuin muissa maitorahkoissa.

3 kommenttia:

 1. Noi Skyrit on kyllä tosi hyviä, etenkin se vanilja :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä postaus! Maitorahka sellaisenaan ei tosiaan ole mitään herkkua. Ootko ikinä kokeillut laittaa ananasta sekaan? :)

  VastaaPoista
 3. Nanna: Jep, se vanilja on tosi hyvää! Ja ne kaikki muutkin :)

  Hanilo: Kiitos! Joo, ananasta laitan sekaan tosi usein, se jäi ihan mainitsematta tossa hedelmä-kohdassa :) Tuore ananas sopii kaikkein parhaiten, mutta usein tyydyn ihan vaan purkkiananakseen.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...