23. joulukuuta 2015

Pääsimme jouluun


Nyt ollaan päästy taas siihen aikan vuodesta kun joulu kolkuttelee jo ihan ovella. Me saavuttiin joulunviettoon jo eilen illalla, tänne lapsuudenkotini maisemiini pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Tämä on se paikka johon melkein kaikki joulumuistoni liittyvät, joten tuntuu taas siltä kuin olisi kirjaimellisesti saapunut jouluun. Oli tunnelmallista ajella eilen suhteellisen kiireisen päivän lopuksi hiljaisia teitä pitkin tänne, kuunnella samalla joululauluja ja bongailla omakotitalojen pihojen jouluvaloja pimeyden keskellä. Verenpaineet laski ja tuntui että tästä se joulu alkaa.

Vaikka joulukuussa on riittänyt poikkeuksellisen paljon kaikkea tekemistä ja menoa, jotka kaikki eivät varsinaisesti ole edes liittyneet joulun tuloon, niin tuntuu silti että olen ehtinyt nauttia joulunajasta hyvin. Johtunee osittain siitä että aloin fiilistellä sitä jo marraskuussa, mikä on aina hyvä - sillä välttää sen että joulu tulisi eteen liian nopeasti ja yllättäen. Joulun odotukseen liittyviä toimia ollaan tehty kaikki mitä asiaan kuuluu: pipareita leivottu, kuunneltu paljon jouluradiota, katsottu useampikin joululeffa ja juotu monenlaista glögiä. Joululahjojen ostamisrumba meni tänä vuonna kivuttomasti, koska tilasin monet lahjat netistä ja ylipäätään hain niitä hyvissä ajoin. Tai no, pari juttua piti hakea pahimmassa ruuhkassa viime lauantaina, oli kyllä tosi paljon ihmisiä liikkellä!Joulun odotus sai yhden kohokohdan viime sunnuntaina Rajattomen joulukonsertissa. Se oli kyllä aivan mahtava kokemus. Kylmiä väreitä meni kun kuunteli sitä äänten sinfoniaa! Mietittiinkin että pitää ehdä tästä perinne, että menee aina jonnekin joulukonserttiin joulun alla.

Nyt on aika toivottaa kaikille rauhallista ja tunnelmallista joulua! Parasta mitä nyt voi tehdä on pysähtyä ja nauttia hetkestä, läheisten ympäröimänä, tietäen että niin moni muukin on lämpimissä joulutunnelmissa juuri näinä hetkinä. Palataan linjoille taas joulun jälkeen!6 kommenttia:

 1. Kirjoitat niin hyvin, että teidän joulutunnelma meni ihan luihin ja ytimiin asti! oikein tunnelmallista ja rentouttavaa joulua, Hanna! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Kiva että joulutunnelma välittyi. Hyvää joulua! :)

   Poista
 2. Ihanaa, rauhallista ja tunnelmallista joulua sinne! <3

  VastaaPoista
 3. Ihana kirjoitus, voin samaistua tunnelmaan. Levollista joulunaikaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että pystyit samaistumaan! Toivottavasti oli kiva joulu sielläkin! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...