25. tammikuuta 2016

Menneitä ja tulevia reissuja


Lähiaikoina on ollut matkustelu mielessä jatkuvasti. Facebookissa on näkynyt toinen toistaan ihanampia lomakuvia kavereiden reissuilta ties minne päin maailmaa, joiden äärellä olen taas huokaillut kuinka tammikuu olisi niin hyvä ajankohta olla matkalla jossain lämpimässä. Alla olevat pari kuvaa ovat vuodelta 2011 Thaimaan Koh Taolta - siinä vasta kohde jonne lähtisin milloin tahansa uudelleen, pakoon talven pakkasia ja lunta! Sinne, ja vaikka minne muuallekin. Huh tätä matkakuumetta.

Lisää reissukuumetta aiheutti myös viime viikonlopun Matkamessut. Olin ollut kyseisillä messuilla vain kerran aiemmin, joskus lukioikäisenä. Monesti sen jälkeen on ollut tarkoituksena mennä uudestaan, mutta usein ollaan oltu juuri jossain reissussa, risteilyllä tai muuten vain sattunut olemaan jotain juuri siihen samaan aikaan. Nyt tsekkasin messujen päivämäärän jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella, jotta päästiin varmasti paikan päälle. Messut olivat mielestäni kävijän näkökulmasta hyvin järjestetyt. Kierreltiin avoimin mielin kojulta toisille, niin Euroopan- ja kaukokohteiden ständeillä kuin kotimaankin. Ruokakojut olivat kiva piristysruiske. Suurinta antia oli mielestäni kuitenkin inspiraation saaminen ylipäätään ja matkakuumeen nostattaminen. Ehkä niin paljon en kuitenkaan saanut irti että ihan joka vuosi tästä eteenpäin menisin, mutta ihan kelpo messut kuitenkin.

Niin kuin edellisessä postauksessa mainitsinkin sivulauseessa, niin meidän Japanin reissuun ei ole enää kovin pitkä aika jäljellä! Sellainen kuusi ja puoli viikkoa vain (päiviä lasketaan todellakin!). Kyllä maaliskuukin on hyvä aika lähteä reissuun, niin on ainakin jotain mitä innolla odottaa läpi talven :) Messuilla saatiin Japani-osastoilta hyvä vinkkejä Tokioon, mikä oli tosi kiva. Muutenkin tekisi jo mieli suunnitella muitakin reissuja jo valmiiksi, varsinkin kun töissäkin lyödään pikkuhiljaa jo kesälomien aikatauluja lukkoon. Uusi autoreissu Norjaan ja Ruotsiin kiinnostaisi jälleen, ja samoin olisi kiva käydä Lontoossa 10 vuoden tauon (!) jälkeen. Pitääpä miettiä vielä näitä sitten kun aikataulut vahvistuvat!

Kolmisen vuotta sitten tähän aikaan seikkailtiin muuten Intiassa ja Nepalissa. Olen monesti palannut siihen täällä blogissakin, kuinka tuo 3,5 kuukauden reissu oli todella kasvattava ja tavallaan käänteentekeväkin elämässäni. Nyt pari päivää sitten löysinkin reissun aikaisen muistivihkoni (ja aloin muuten heti aivastella ihan järkyttävästi - lopulta niin paljon että jouduin selailemaan vihkoa nenäliina suun ja nenän päällä :D Terkkuja Intian ilmanlaadulle! Okei, ehkä se oli vain pölyä mutta hyvä sattuma). Olin ihan unohtanut kaikkia juttuja mitä olin kirjannut sinne ylös. Pääsylippuja, kuvia, pienimuotoista matkapäiväkirjaa ja kaikkia hassuja sattumuksia. Olin mm. kirjoittanut ylös parhaimpia paloja mitä intialaiset kysyivät meiltä, ja niitä kysymyksiähän sateli päivittäin.

Yleensä kysymys alkoi "Are you from..." ja siihen joku maa. Ei siis niinkään "Where are you from?" vaan yleensä arvaus oli mukana. Hauskempaahan se niin on! Muistiinpanojeni mukaan veikkauksia tuli mm. seuraavia: Germany (tätä arvasi n. 90 % kysyjistä), Austria, America, Czech Republic, Poland, jopa Vietnam :D Pari suoraakin lainausta olin näköjään kirjaillut talteen, mistä kävi ilmi miksi perinteinen mistä olet kotoisin-kysymys saattoi olla kysyjälle mutkikas:

Where are your from?
Finland.
Fi... Fri... Sri Lanka?

Where are your from?
Finland.
London?

Do you speak Canada?

Oi mitä muistoja... Kuvien selailu ja tuon vihon kaltaisten juttujen läpikäynti ovat hyvää viihdettä tähän tammikuun loppuun. Niin ja jos ihan tarkkoja ollaan niin pieni reissu on luvassa ensi viikonloppuna, tosin ihan kotimaassa, kun suunnataan Turun Caribialle kylpylään! Erityisen reissusta tekee se, että meidän molempien kylpyläkokemukset ovat lähes olemattomat: molemmat ollaan tahoillamme käyty kylpylässä lapsena kai kerran. Odotan siis innolla ja mielenkiinnolla! Kirjoittelen sitten jälkikäteen millainen kokemus oli.

Mukavaa viikon jatkoa!
2 kommenttia:

 1. Hih ihania muistoja, ja kivoja tulevaisuuden matkasuunnitelmia Japaniin!:) Meiän lapsuuden juttu oli juurikin kylpyläreissut, nauttikaahan herkullisista aamiaisista ja rentouttavista porealtaassa makoiluista!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menneiden matkojen muistelu ja tulevien suunnittelu on kyllä parasta! :)

   Voin kuvitella että lapsuuden kylpyläreissuilta on jäänyt hyviä muistoja! Mun ainoa kylpyläkokemus on se kun olin joskus 10-vuotiaana kaverini perheen kanssa kylpylässä. Oman perheen kanssa suunnattiin yleensä etelän rantalomille, joten kylpylässä käyminen on mulle aika uutta. Ihanaa siis päästä vihdoin kokemaan kaikki ne altaat ja liukumäet ja nimenomaan aamupala :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...