6. tammikuuta 2016

Tästä se alkaa, 2016!


Melkein viikko on jo eletty vuotta 2016. Täytyy sanoa että mulla on jotenkin hyvä kutina tästä alkaneesta vuodesta. En oikein osaa selittää, mutta uskon että tästä tulee aika huippu vuosi.

En ehtinytkään tuossa uudenvuoden kieppeillä tehdä minkäänlaista kertausta vuodesta 2015, en liikuntojen tai matkustelun tai minkään osalta. Jos jotenkin pitäisi tiivistää viime vuosi kaikkien elämänalojen osalta niin se oli sanalla sanoen raskas. Se ei ole välttämättä välittynyt täältä blogista, koska yritän pitää tämän aina positiivisten asioiden kanavana ja rakentaa postaukset tiettyjen teemojen ja aiheiden ympärille. Viime vuoteen mahtui kuitenkin suurien pelkojen toteutumista, ikäviä uutisia ja ahdistusta. Ne liittyivät esimerkiksi läheisten terveydentiloihin ja työelämään. Monet itkut tuli itkettyä ja loppuvuotta kohti mentäessä todettiinkin yhdessä, että tämä oli todellakin koettelemusten vuosi. Samalla mielessä pyöri se kuinka vaikeatkin asiat elämässä loppujen lopuksi yleensä kasvattavat ihmisenä, vaikka siihen oli silloin vielä vaikea uskoa. 




Vasta kun joulukuu alkoi, niin tuntui että pikkuhiljaa alkoi tapahtua kaikkea hyvää: toivotut asiat etenivät vauhdilla ja jotkut negatiiviset jutut saivat päätöksensä. Oikeastaan joulukuussa tapahtui sen verran paljon että sitä on vaikea vieläkään käsittää. Kun elettiin vuoden viimeisiä päiviä, niin oli jo selkeämpi olo koko menneestä vuodesta kokonaisuudessaan. Kuinka se todella kasvatti ihmisenä, pakottaen miettimään ja kyseenalaistamaan. Pystyin aidosti todeta, että tässä sitä nyt ollaan, vahvempana kuin koskaan ja uusia asioita on alkamassa. Oli jotenkin oiva aika hyvästellä mennyt vuosi ja toivottaa alkaneeksi uudet, paremmat ajat.

Eilen kun seurattiin pelipaidat päällä pikku-Leijonien kultaottelua, niin tuli käytyä läpi monenlaisia tunteita, jotka jollain tavalla kuvastivat elämää ylipäätään. Turnauksen kuluessa pelaajat olivat kasvaneet ja pystyneet upeisiin suorituksiin ilon kautta. Jos Suomi-Kanada ottelu tuntui olevan jännittävin lätkämatsi ikinä, niin kyllä eilinen kultaottelu Venäjää vastaan oli vielä enemmän. Iloa ja pettymystä, kannustusta ja toivoa. Syvään kuoppaan puotamista kun Venäjä tasoittaa pelin 6 sekuntia ennen pelin loppua (siinä vaiheessa taisin marssia pimeään eteiseen kokoamaan itseäni hetkeksi, heh...). Mutta sen sijaan että pelaajat olisivat lamaantuneet ja luovuttaaneet, niin ei - he keräsivät itsensä todeten, että vielä tarvitaan siis yksi maali ja sehän tehdään. Ja niinhän he tekivät, kotiyleisön edessä. Aivan mieletöntä. Koko turnauksessa vallinnut positiivinen energia huipentui onnistumiseen, joka oli niin ansaittua! Onnenkyyneleet virtasivat poskillani. Tästä kaikesta voi niin moni inspiroitua ja soveltaa asioita omaan elämään, mitä ikinä tekeekään.




Niin kuin turnauksesta nähtiin, jos elämä tarjoaa kuoppia, niin niistä voi todella päästä ylös. Ei saa pysähtyä, katkeroitua tai antaa pelkojen rajoittaa. Paljon parempia ratkaisuja ovat tilanteen toteaminen, nouseminen ja lopulta selviäminen. Huonoilta asioilta ei elämässä voi välttyä, mutta pelon tai asioiden tekemättä jättämisen sijaan voi mielummin pyrkiä vaikuttamaan omaan suhtautumistapaan. Tarkastella eteen tulevia haasteita mielenkiinnolla ja kasvun paikkoina, vaikka aina se ei helppoa olekaan. Koskaan ei pidä aliarvioida omaa potentiaaliaan kehittyä ihmisenä aina paremmaksi versioksi itsestään.

Mitä tulee viime vuoteen, niin täytyy muistaa että asiat eivät koskaan ole mustavalkoisia. Sisältyihän vuoteen aivan mahtavia juttujakin: ikimuistoisia reissuja, uusien asioiden kokeilua, ihmissuhteiden lähenemistä ja paljon muuta tärkeää ja ihanaa. Niitä asioita ei pidä ikinä unohtaa.

Parasta mahdollista alkanutta vuotta kaikille! Toivon että tämä vuosi tarjoaa itse kullekin unelmien toteutumista, hienoja hetkiä ja oivalluksia :) Hyytävä pakkanen esti meidän osalta kultajuhliin osallistumisen paikan päällä, joten nyt netistä suora lähetys pyörimään Leijonien voitonjuhlasta!





10 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus Hanna! Sulla on kyllä ollut aikamoinen vuosi. Luin tämän juuri väsyneenä, 'hanskat tiskiin' mielentilassa pitkän päivän jälkeen. Tämä piristi! Luovuttaa ja katkeroitua ei saa. :) Paljon haleja Helsinkiin ja terkut Brysselistä! katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Katja! Mukava kuulla että tästä postauksesta tuli virtaa! Olipa kyllä niin kiva viimeksi nähdä ja jutella. Jaksamisia Brysseliin ja ollaan yhteyksissä! <3

   Poista
 2. Hyvä kirjoitus :) Tiivistit hyvin myös samankaltaisia ajatuksia, mitä itsellä on ollut! Viime vuosi oli tosi raskas oikeastaan kaikilla elämän osa-alueilla. Mutta välillä on vaikeempaa eikä se ainakaan helpotu, jos sitä koko aika vatvoo. Elämä ottaa, mutta myös antaa :)

  Menestyksekästä vuotta 2016 teille ja mukavia reissuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit! Joo olinkin käsittänyt että sullakin oli aika rankka viime vuosi :/ Kun vaan aina muistaa että niitä hyviäkin asioita alkaa ennen pitkää tapahtua, niin ei menetä toivoaan.

   Hyvää reissuvuotta sinnekin ja voitais nähdä taas joissakin merkeissä! :)

   Poista
 3. Kiitos, että jaoit näitä tunnelmia. Voin samaistua ajatuksiisi. Ihanan rohkaiseva teksti, ja kuvauksesi mm-joukkueen taipaleesta sai aikaiseksi suorastaan kylmät väreet. Vaikeuksien kautta voittoon. Ihanaa vuotta 2016! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se nuorten Leijonien turnaus ja varsinkin vika ottelu sattui jotenkin niin hyvin kuvaamaan niin monia asioita. Ihana piristysruiske ylipäätään tähän alkuvuoteen! :)

   Poista
 4. Osaat käsitellä raskaita kokemuksia positiivisuuden kautta. Se on taito!

  Toivottavasti vuosi 2016 tuo meille kaikille uudenlaista valoa raskaan vuoden jälkeen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Poppis! Totta, positiivisuudesta on aina hyvä pitää kiinni ja uskoa parempiin aikoihin. Opettelemista vielä toki riittää siinä itse kullakin, mutta hyvä muistaa että sellainen ajattelu auttaa :)

   Poista
 5. Hyvin kirjoitettu, Hanna! Muhunkin upposi tuo nuorten Leijonien MM-turnauksen vertaus. Huh, kylmät väreet... mistä vaan kuopasta voi nousta, joten kaikkea hyvää tähän alkaneeseen vuoteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Pikku-Leijonat näytti kyllä hyvää esimerkkiä positiivisuudesta ja taistelutahdosta :) Hyvää alkanutta vuotta sinnekin!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...