19. huhtikuuta 2016

Päivä Kamakurassa


Palailen taas pienen tauon jälkeen Japanin-reissun tunnelmiin! Kuten tuossa ensimmäisessä Tokio-postauksessa mainitsin, vierailtiin myös eräässä toisessa kaupungissa reissumme aikana. Tokion eteläpuolella noin tunnin junamatkan päässä sijaitsee pieni kaupunki (Japanin mittakaavassa pieni!) nimeltä Kamakura. Paikka on joskus aikoinaan ollut ihan Japanin pääkaupunkikin. Kamakura valikoitui päiväreissun kohteeksi ihan sen perusteella, että oltiin kuultu siellä olevan historiallisia temppeleitä, kaunista merellistä maisemaa sekä pieniä patikkapolkuja. Mukavaa vaihtelua Tokiolle siis!

Junamatka meni leppoisasti ja japanilaiseen tarkkaan tapaan lähtö ja saapuminen olivat minuutilleen ajoissa :) Junan ikkunasta nähtiin muuten lumihuippuinen Fuji-vuori häämöttämässä horisontissa! Olin jostain syystä aina kuvitellut että se sijaitsisi ihan eri suunnassa, Tokion pohjoispuolella tai jotain, joten oli hauska yllätys bongata se näin äkkiarvaamatta. Joskus vielä haluisin ehdottomasti mennä sinne juurelle ihastelemaan sitä lähemminkin.

Junan lähestyessä kohti Kamakuraa oli hauska huomata miten maisema muuttui koko ajan vehreämmäksi. Sattui vielä olemaan erityisen lämmin ja aurinkoinen päivä, joten tuntui vähän siltä kuin olisi saapunut kesään kun astui junalaiturille. Kamakura osoittautui tosi sympaattiseksi, pienehköksi kaupungiksi! Käveltiin aluksi ympäriinsä kapeita katuja pitkin ja melko pian löydettiinkin itsemme ensimmäisen temppelialueen vierestä. Kukat kukkivat ja ylhäälle kukkulan päälle kivuttaessa edessä aukeni upea merinäkymä. Tunnelma oli rauhallisen harmoninen. 

Sen jälkeen suuntasimme paikan kuuluisimmalle nähtävyydelle eli ison Buddha-patsaan juurelle. Siellä jouduttiin parin koululaisryhmän piirittämäksi jotka halusivat haastatella meitä kouluprojektejaan varten ja ottaa lopuksi yhteiskuvat, ja saatiin "lahjaksi" osallistumisesta heidän itse askartelemat kirjanmerkit :D Japanilaiset eivät muuten tuntuneet kovin helposti lähestyvän, joten oli ihan hauskaa vaihtelua. Opittiin samalla lisää kyseisestä jättimäisestä Buddha-patsaasta, kun koululaiset selostivat sen historiaa.
Lähdimme kartan avustuksella kiertämään tämän jälkeen pientä patikkalenkkiä metsän siimeksessä. Oli suuri kontrasti olla yhtäkkiä jossain metsässä, kun juuri oli viettänyt monta päivää maailman suurimmassa kaupungissa! Metsässä kulkeva polku oli todella hyvin merkitty - melkeinpä huvittavaa että joka kerta kun hetkenkään ehdin miettiä että missäköhän me mennään ja mitenköhän pitkä matka tästä on vielä jonnekin, niin aina tuli vastaan kartta, kyltti tai muu opaste. Eksymisen vaaraa ei siis todella ollut. Aikamme patikoituamme poikkesimme polulta opasteiden perässä takaisin kaupungin kujille, tsekkasimme vielä jonkun temppelin ja suuntasimme takaisin juna-asemalle ruokakaupan kautta. 

Tosi antoisa ja erilainen päivä kaiken kaikkiaan. Suosittelen ehdottomasti Tokioon meneville tehdä jotain päiväreissua, jos vaan on aikaa! Meitä ainakin Kamakurassa käynti muistutti siitä että Japanissa on paljon muutakin kuin Tokio - ja en malttaisi odottaa että vielä joskus pääsisin tutkimaan muuta osaa maasta vielä tarkemmin! Niin kuin ekassa postauksessa mainitsinkin, olen jopa yllättynyt siitä kuinka paljon Japaniin ihastuinkaan matkakohteena. Helpohkoa, siistiä ja ennen kaikkea kiinnostavaa!
2 kommenttia:

  1. Kiva lukea näitä Japanin reissupostauksia! :) Miehen pikkuveli reissasi viime kesänä kaverinsa kanssa monen monta paikkaa parin viikon aikana läpi, mm. Hiroshima, Kioto, Fuji, Tokio.. hän tykkäsi kovin maasta! Japani ei oo milläänlailla silleen vedonnut puoleensa mutta näiden hyvien kokemusten jälkeen voisin hyvin matkustaa maahan joskus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, juuri noihin kaikkiin paikkoihin kiinnostaisi mennä! Kannattaa ehdottomasti antaa Japanille mahdollisuus jos jossain vaiheessa tulee sopiva sauma :) Se on jotenkin niin ainutlaatuinen paikka että ei jätä kylmäksi ja ihmeteltävää riittää. Ja ruokaelämysten osalta myös vailla vertaansa!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...